![]() |
Mebelkoweforum :)ZALOGUJ REJESTRUJ POMOC |
|---|
| Autor | Inne | |
|---|---|---|
mebelki![]() Administrator Postów: 3293 |
Jasio tłumaczy siostrze kto to jest złodziej: - Gdy wyciągnę ci portfel z kieszeni to kim będę? - Chyba czarodziejem... |
|
Jasio chwali się w szkole: - Wczoraj złowiłem taką rybę jak moja ręka! - Nie wierzę. Nigdzie nie ma takich brudnych ryb. |
|
- Jasiu, dlaczego chodzisz z brudnymi uszami? - Innych nie mam proszę pani. |
|
Leży Jasio na asfalcie i strasznie przeklina, podchodzi do niego jakiś facet i mówi: - Synku, jesteś za mały żeby tak strasznie przeklinać. - Wszyscy mówią mi, że jestem za duży aby płakać, a pan mi mówi, że jestem za mały aby tak przeklinać. To co do ku**y nędzy mam robić kiedy sobie rozwalę kolano? |
|
Na lekcji środowiska pani pyta Jasia: - Jasiu co mamy z gęsi? - Smalec. - Dobrze, a gdzie śpisz? - Na łóżku. - A dokładniej... - Na poduszce. - A co jest w poduszce? - Dziura. - Dobrze, a co jest w dziurze? - Pierze. - Dobrze, a więc co mamy z gęsi? - Smalec. |
|
- Jasiu, dlaczego masz brudne ręce? - Myłem szyję proszę pani. |
|
W domu Jasio pyta: - Babciu, babciu mogę się z tobą kąpać? - Dobrze, tylko nie zaglądaj nad pianę. Podczas kąpieli Jasio wygląda nad pianę i pyta: - Babciu, a co to jest? - To są ... reflektory. Na drugi dzień Jasio pyta: - Mamo, mamo mogę się z tobą kąpać? - Tak tylko nie zaglądaj pod pianę. Jasio zagląda pod pianę i pyta: - Mamo co to jest? - To jest ... jaskinia. Trzeciego dnia Jasio pyta tatę: - Tatusiu mogę się z tobą kąpać? - Tak, tylko nie zaglądaj pod pianę. Jasio znów zajrzał pod pianę i pyta: - Tato a co to? - To ... to wąż. Następnego dnia Jasio pyta: - Mamo, tato mogę się z wami kąpać? - Tak, tylko nie zaglądaj pod pianę. Jasio jak zwykle nie zastosował się do rozkazu, wyjrzał i krzyknął: - Babciu chodź tu szybko! Zapal reflektory, bo wąż zbliża się do jaskini! |
|
Do Jasia przyjechali dziadkowie. Przy stole Jasio mówi: - Chce mi się siku... - Jasiu nie mów tak. Lepiej mów : " chce mi się gwizdać " - doradziła mama. W nocy Jasio mówi do dziadka: - Dziadku, chce mi się gwizdać. - Ale teraz nie można gwizdać, jest noc. - Ale mi się naprawdę chce gwizdać... - Dobrze. Zagwizdaj dziadziusiowi po cichu do uszka. |
|
- Jasiu, dlaczego twoja matka leży w łóżku? Jest chora? - Nie, boi się, że ojciec i łóżko przepije. |
|
Na lekcji religii ksiądz pyta dzieci: - Kto z was chce iść do nieba? Wszystkie dzieci podnoszą ręce tylko Jaś nie. - A ty dlaczgo nie chcesz - pyta ksiądz. - Bo obiecałem tacie, że po lekcjach wrócę do domu. |
|
Jaś pyta tatę: - Tato, czy dzisiaj niania będzie spała z mną? - Ze mną - poprawia go ojciec. - Znowu z tobą! - złości się malec. |
|
Jaś pyta tatę: - Tato, jaki ci kupić prezent pod choinkę? - Nic mi nie kupuj, nie mam pieniędzy! |
|
Święty Mikołaj przynosi dzieciom różne zabawki. Wręczając je zadaje pytania. Pięcioletni Jaś dostaje kredki i pytanie od Mikołaja: - Jasiu, powiedz mi, ile znasz kolorów? - Cztery. - A jakie to kolory? Jaś z dumą oznajmuje: - Pik, kier, karo i trefl! |
|
Po plaży nudystów spaceruje matka z synkiem. W pewnej chwili synek pyta: - "Mamusiu, dlaczego jeden pan ma większego, a drugi mniejszego ptaszka?" - "DlategO Jasiu, że jeden jest biedny, a drugi bogaty." Jasio przytakuje ze zrozumieniem, a po chwili woła: - "Popatrz mamusiu! Tamten pan właśnie się bogaci!" |
|
Pani pyta się w szkole: - Gdzie pracują wasi rodzice? Jaś sie zgłasza i mówi: - Mój tata wykłada na Uniwersytecie - A co wykłada? - Kafelki! |
|
Mówi jasiu do kolegi: - mam problem; moj kot wstaje rano i sra na dywan potem rozpędza sie i rozjeżdża to gowno po całym pokoju. co mam zrobic? - mmmZwin dywan i rozłóż papier ścierny! Spotykaja sie za kilka dni... - co pomogło? - Jak sie kot w korytarzu rozpędził to do lodówki dojechały same oczy! |
|
Pyta dziadek Jasia: - Jak sie nazywa ten Anglik, co mi herbatę wylewa? - Parkinson dziadku! |
|
Jaś pyta tatę: - Tato, gdzie leżą Bermudy? - Nie wiem. Spytaj mamy. Ona robiła wczoraj porządki w domu. |
|
Jasiu Biegnie Szczęśliwy ze szkoły,a mama pyta go z progu:"Jasiu dlaczego jesteś taki szczęśliwy"?A Jasiu odpowiada:"Bo tylko ja odpowiedziałem na pani pytanie w szkole"!"A jake było pytanie"?Pyta mama."KTO NIE ODROBIŁ LEKCJI | |
Nauczycielka geografii do Jasia: - Jasiu, powiedz gdzie leży kanał Sueski. - Nie wiem, nie mam takiego kanału na kablówce. |
|
Mały Jasio podgląda swoja siostre w kąpieli, po czym podchodzi do mamy i pyta: - Mamo a dlaczego Małgosia ma rozcięcie zamiast ptaszka? mama zakłopotana... - A bo wiesz jak była miejsza to spadła na nóż i sie nadziała Jaś po chwili zastanowienia...- Aaa to znaczy że jak babcia była mała to spadła na siekiere |
|
Katachetka prowadzi lekcję religii w klasie: -Opowiedzcie, dzieci, jak sobie wyobrażacie Matkę Boską? -Dziewczynki opowiadają, że jest to śliczna panienka w błękitnej, długiej sukni, czysta, skromna, w wianuszku na głowie. Wstaje Jasio i przedstawia swoją wersję: -Matka Boska to jest niezła cizia - twarz jak tapeta, gorsecik, mini spódniczka, szpilki, cyc prawie na wierzchu. -Jasiu, na Boga, skąd Ci to przyszło do głowy? -Bo wczoraj jak przechodziłem koło kościoła, to wychodziła stamtąd taka laska, a ksiądz szeptał za nią:"Matko Boska, żeby Cię tu nikt nie zobaczył!" |
|
Nauczycielka pyta Stasia: - Zrobiłeś zadanie? - Proszę pani, mamusia zachorowała i musiałem wszystko w domu robić... - Siadaj, dwója! A ty Witku, zrobiłeś zadanie? - Ja proszę pani musiałem ojcu pomagać w polu... - Siadaj, dwója! A ty Jasiu, zrobiłeś zadanie? - Jakie zadanie, proszę pani, mój brat wyszedł z więzienia, taka balanga była, że szkoda gadać! - Ty mnie tutaj swoim bratem nie strasz! Siadaj, trója. | |
Stoi Jaś na ulicy i woła: - Znalazłem, znalazłem, znalazłem! Podchodzi starszy pan i pyta Jasia: - Co znalazłeś? - Da mi pan złotówkę, to panu powiem - odpowiada Jaś. Starszy pan daje mu złotówkę i pyta: - No i co znalazłeś? - Da pan jeszcze jedną, to panu powiem. Starszy pan dał się namówić i Jaś dostał drugą złotówkę. Pan go dopytuje: - No i co znalazłeś - Znalazłem głupiego, co mi dał złotego! |
|
Jasio idzie z mamą do sklepu. Przed sklepem widzi pijaka z krzywymi nogami. I głośno mówi do mamy: -Mamo, ale ten pan ma krzywe nogi! -Jasiu, ale tak nie wolno! Możesz tego pana obrazić! Następnego dnia Jasio znowu idzie z mamą do sklepu, widzi tego samego faceta z krzywymi nogami i głośno mówi: -Ale ten pan ma krzywe nogi! Wtedy mama już straciła cierpliwość i mówi do Jasia: -Jasiu, ile mam ci powtarzać że tak nie wolno! Za karę będziesz siedzieć w domu i nie wyjdziesz dopóki nie przeczytasz Szekspira. Po trzech miesiącach Jasio znowu idzie z mamą do sklepu i widząc faceta z krzywymi nogami mówi: -Cóż to za moda nastała w tych czasach, żeby jaja swe nosić w nawiasach. |
|
Jasiu mówi do ojca: -Tato! Wiesz jaki pociąg ma największe spóźnienie? -Który?- pyta zdziwiony tata. -Ten, który obiecałeś mi w zeszłym roku na gwiazdkę... |
|
Wujek pyta Jasia: -Do jakiej szkoły pójdziesz po ukończeniu podstawówki? -Do żadnej. chcę zostać prezydentem. |
|
- Jasiu - mówi mama przy śniadaniu - zjedz chlebek. - Ale, ja nie lubię chlebka! - Musisz jeść chlebek, żebyś był duży i silny. - A po co mam być duży i silny? - Żebyś mógł pracować i zarabiać na chlebek. - Ale, ja nie lubię chlebka! |
|
Jasiu mowi do ojca: -Tato! Wzywaja cie do szkoly! -A co znowu zrobiles? -Nic... Tylko stolik wysadzilem... Po trzech dniach: -Tato! Wzywaja cie do szkoly! -A co znowu zrobiles? -Nic... Tylko lawke wysadzilem... Po tygodniu: -Tato! Wzywaja cie do szkoly! -Nie pojde juz wiecej do twojej szkoly! -Slusznie. Po co chodzic po ruinach? |
|
Mama pyta Jasia: - Jaka jest ta wasza nowa pani od matematyki? - Bardzo fajna! Już drugi raz podczas tej zimy złamała nogę! |
|
| [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] … [13] [14] | ||